Pater Charles Deckers

De Stichting Cusanus werd opgericht als eerbetoon aan Pater Charles Deckers, een Witte Pater die op 27 december 1994 samen met drie andere collega's vermoord werd in Tizi-Ouzou, Algerije.

Pater Deckers heeft zich jarenlang ter plaatse ingezet voor de jeugd en de zwakkeren in Kabylië, een onderdrukte provincie in Algerije. Als katholiek priester tussen de  moslims ijverde hij voor de toenadering en vrede tussen mensen van verschillende religieuze overtuiging.

Kabylië heeft Pater Charles Deckers niet vergeten

La Kabylie n’a pas oublié le Père Charles Deckers

Avant Tibéhirine, les pères de Tizi Ouzou

La Kabylie rend hommage au Père Deckers et à ses amis

Over Stichting Nicolas Cusanus

Op 23 september 2005 werd de Stichting Nicolas Cusanus naar Nederlands recht opgericht te Bergen op Zoom.

De Stichting ontleent haar naam aan Nicholas of Cusa, ook wel Nicolaus Cusanus, Nicholas Cusanus en Nicholas of Kues geheten.

Nicolaas Cusanus (1401-1464) was een Duits theoloog, filosoof, wiskundige, astronoom, humanist en jurist die zich inzette voor de vrede tussen de godsdiensten in de 15e eeuw.  Hij liet als eerste een vertaling van de Koran naar het Latijn maken.

Gegevens Stichting Cusanus

ingeschreven KvK Zuidwest Nederland